lördag 21 september 2013

Härlig dag i Santanyi!

Lördag och en dag att fylla med vad vi önskar. Lycka! Vi har en hel underbar ö som ännu är ganska outforskad för vår del. Det känns som en ren lyx att känna in vad vi önskar av just denna dag.
Idag beslutade vi att sticka till byn Santanyi för deras marknad vi hört positivt om. Sagt och gjort! Efter frukosten gav vi oss iväg och det tog ca 40 min att köra dit från Palma ( 4,5 mil).
Jaaa! vad jag gillade detta ställe. En helt ny känsla av Mallorca. Urmysiga butiker, skön stämning och en fin marknad. Det var många tyskar och engelsmän som drev butiker så idag kunde jag göra mig förstådd med engelskan :) (åh, vill lära mig spanska!).
Vi hittade ett mysigt ställe att dricka dagens café con leche på, Restaurant Goli. Där satt vi en bra stund....vi kände oss så himla avslappnade och hamnade i intressanta samtal. Jag har fått massa insikter senaste dagarna och ser plötsligt massor av nya infallsvinklar på tillvaron. Intressant och skönt!  Det finns bara möjligheter....

Vi strosade omkring och köpte lite smått och gott. Hittade en fin kjol i siden, ett halsband och så dagens bästa inköp - våra nya "Family rules" ( inköpta på söta butiken Mimar).
Dessa ord pryder nu vår vägg! 

Älskar trollsländor och slog just upp betydelsen av trollsländan i Djurens språk: "Du har en stor andlig gåva - använd den. Min gåva till dig är att ha en stark intuition". Ok! Då vet jag....;)
Vi har helt enkelt haft en fantastisk dag på vår underbara ö. Ätit gott och hittat denna lilla mysiga by att återvända till när vi vill. Det ger ett lugn att veta att vi bor här och inte bara är här för en vecka eller så. Jag är lycklig! som ni säkert förstått.
Vi hittade galleri som drevs av en mycket trevlig tysk kvinna, Beate Angela Pohl. Mysig lokal och längst in fanns en liten charmig innergård. Jag gillade verkligen hennes tavlor och fann några favoriter. Kanske kommer något av hennes verk att pryda någon vägg hos oss i framtiden :).....


På bilden nedan berättar Beate om sin vackra tavla målad på siden "Flow of life". Om hur hon målat strukturerna som finns och måste finnas i våra liv för att flödet ska komma. Jag instämde helt med ayurvedans tankar om att strukturen och regelbundenheten måste vara där för att vi ska känna harmoni i livet. Ett givande möte! Utöver tavlorna fanns där massor av fina och unika klänningar som hon sytt.


Vi hittade en bra hälsokostbutik som även tänkt på barnen och skapat en liten lekhörna. Sådant gör en mamma lycklig! Då kunde vi shoppa i lugn och ro. Ecoteca heter butiken och drevs av en jättegullig tjej.
En lyckad dag och nu en lugn hemmakväll. Det har regnat och det känns bara mysigt. Kommande veckan visar på 27 grader och sol så lite regn känns bara välkommet. Hoppas ni har det bra därhemma eller vart ni nu befinner er. Varm kram!

4 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

God morgon!
Vilken mysig dag ni haft! Santanyi är mysig tycker jag med. Gillar det hörnet av Mallorca. Kul att bara köra vilse där och flanera i olika små byar. Igår kväll skjutsade jag min mamma till flyget så nu är båda mina föräldrar åter på ön. Lyckans ostar! Men till våren så.....!
Fortsätt njuta Ulrika av den underbara ön!!!
Kram Anna

Ulrika Forsell sa...

Hej Anna! Vi har ännu mycket outforskat i den delen av Mallis och ser fram emot att upptäcka fler guldkorn. Tipsa gärna om du vet nåt mysigt!
Du får se fram emot våren här och alla mandelträd som står i blom. Allt bra därhemma? kram :)

Bokcaféet i byn sa...

Hallå igen!
Hoppas ni kryar på er snabbt. Tufft när de små sover dåligt. Man tycker så synd om dem när de snörvlar och hostar när de behöver få sin nattsömn.
Ett litet bytips är den söta byn Galilea, belägen ovanför Es Capdellá (ovan Soller och Santa Catarina). Att ta en morgon kaffe eller juice där på deras soliga balkong med utsikt över bergen, dalen och havet lång nedanför är underbart. Finns 2 små caféer i byn, det ena har ingen utsikt så välj det högra för deras takaltan på baksidan. En hel del cyklister och stundtals vandrare hittar dit, så bäst är att komma innan dem tycker jag.
En annan by vi nyligen hittat till är Puigpynient (kanske felstavat). Finns en bra och mysig familjedriven vingård där (maken och min pappa har vinprovat där i genuin miljö, jag hoppas komma dit nästa gång- heter Son Puig- http://www.sonpuig.com/)men själva byn ligger vackert och har en hel del matställen. Återkommer med fler tips en annan dag! Är Alaró en av era favoriter? Just det, har ni inte varit i Estellence, så åk dit! Så mysig liten ort på västsidan, (slingerväger längs havet från Andratx). I utkanten av byn finns en lekplats också. Mysig ort att flanera runt i bland de trånga gränderna. Sött litet hotell, Hotel Nord, om man vill övernatta.
Nu vaknar liten lillebror här!
Ha en toppen dag på ön!
Kram Anna

Bokcaféet i byn sa...

Hej igen!
Kom just på att jag skrivit Soller istället för Andratx. (gällande Galilea). Det där smycket med trollsländan är så vackert!
/Anna